KLASSIEKE SAGO-POEDING

Anna Eksteen
Die oorspronklike resep bevat altyd appelkooskonfyt, maar aarbeikonfyt is net so lekker daarby.

Bestanddele
140g sago
750ml melk
100g suiker
knippie sout
25ml botter
2 eiergele
50ml aarbeikonfyt
4 eierwitte
100g suiker

Bestanddele
Verhit oond tot 180C. Gooi sago in ’n sif en spoel af met koue water. Gooi sago daarna in ’n kastrol saam met melk en verhit stadig. Kook oor lae hitte totdat dit deurskynend is. Haal kastrol van hitte af en voeg 100g suiker, sout en botter by. Dan kom die geklitste eiergele by en meng goed. Skep mengsel in gesmeerde bakkies of koppies. Stip aarbeikonfyt bo-op. Klits eierwitte styf en voeg suiker lepel vir lepel by. Dit moet ’n stywe meringue vorm. Skep of spuit die meringue bo-op die sagovulsel. Bak in warm oond vir 20 minute. Lewer 6 porsies.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 522 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *