Fudge Bruintjies – Brownies – met gesoute geroosterde pekan neute

8 Desember is Nationale Bruintjies dag

Die onstaan van Sjokolade Bruintjies – Brownies

Tipe: Vierkant of staaf
Plek van herkoms: Verenigde State
Hoof bestanddele: Melk, botter, eiers, sjokolade of kakao poeier, suiker
Variasies: Blondie

‘n Sjokolade bruintjie (algemeen bekend as gewoon brownie) is ‘n vierkantige, gebakte, sjokolade-nagereg.
Brownies kom in ‘n verskeidenheid vorme en kan óf fudgerig of koekerug wees, afhangende van hul digtheid.
Hulle kan neute, versiersuiker, roomkaas, sjokolade-splinters of ander bestanddele insluit.
‘n Variasie met bruinsuiker, eerder as sjokolade in die beslag, word ‘n blonde bruintjie of blondie genoem.
Die brownie is aan die einde van die 19de eeu in die Verenigde State ontwikkel en in die VSA en Kanada gewild gedurende die eerste helfte van die 20ste eeu.

Brownies word tipies met die hand geëet, dikwels vergesel van melk, warm bedien met roomys, bedek met room, of besprinkel met versiersuiker en fudge.
In Noord-Amerika is hulle algemene item in kosblikkies, en ook gewild in restaurante en koffiewinkels

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Chocolate_brownie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir die gesoute geroosterde pekanneute:
– 1 eetlepel ongesoute botter
– 1 koppie pekan neut halwes
– ½ teelepel seesout

Vir die brownies:
100gram onversoete sjokolade, gekap
1 koppie suiker
3/4 koppie styf gepakte ligbruin suiker
3 groot eiers, kamertemperatuur
2 teelepel vanielje ekstrakt of geursel
1 koppie koek meel
¼ koppie kakao poeier

AANWYSINGS
Voorverhit die oond tot 350ºF (180ºC) en smeer ‘n 12-vierkante brownie-pan of 20cm vierkantige pan.
Vir die gesoute geroosterde pekanneute, smelt die botter in ‘n pan oor medium hitte en voeg die pekanneute en sout by.
Roer die pekanneute vir sowat 8 minute totdat die pekanneute ‘n heerlike reuk afgee (die sout sal nie oplos nie, maar dit gee ‘n lekker kraak aan die neute).
Verwyder die pan uit die hitte en afkoel terwyl die bruinies voorberei word.

Brownies
Smelt die sjokolade en botter in ‘n medium pot oor medium lae hitte, roer tot dit gesmelt is.
Verwyder die pan van die hitte en klits in die suiker en bruinsuiker direk in die pot in. Klits die eiers een vir een by, dan die vanielje.
Roer die meel en kakao poeier by tot goed gemeng.
Tel 12 pekan neut halwes uit en hou eenkant.
Kap die oorblywende pekanneute grof en voeg by die brownie beslag. Giet die mengsel in die pan en rangskik die pekannehalwes bo-op.
Bak vir sowat 20 tot 25 minute tot die bo kant van die brownies hul glans verloor.
Laat die bruintjies vir ‘n uur afkoel voordat dit uit die pan verwyder word.
Die bruintjies sal tot 5 dae in ‘n lugdigte houer vars bly, en die verbeter eintlik na die 1ste dag.

Bron en foto:  afternoonbakingwithgrandma.com

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 502 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *