Beesvleispastei

Jan van Niekerk
Lewer 50 porsies
Maak 2 afsonderlike pasteie vir 25 persone elk

Bestanddele:
2 x 4 kg Ontbeende beesnek of –skenkel in 20 mm blokkies gesny
2 x 80 ml Kookolie
2 x 4 Groot uie
2 x 10 ml Fyngemaalde knoffel
2 x 20 ml Sout
2 x 10 ml Varsgemaalde swartpeper
2 x 20 ml Droë gemengde kruie
2 x 1 Liter warm vleisaftreksel
2 x 150 ml Meelblom

Kors:
2 x 500 ml Bruismeel
2 x 5 ml Sout
2 x 150 g Botter
2 x 125 ml Karringmelk
2 x 3 Ekstra groot eiers
2 x 30 ml Melk

Metode:
Ver die olie in twee groot swaarboomkastrolle en braai die vleisblokkies bruin. Moenie al die blokkies gelyk ingooi nie danmaak dit te veel sous voor die vleis bruinbraai. Voeg die uie en knoffel by en braai 10 minute. Voeg die geurmiddels en verhitte aftreksel by, bedek en prut vir 2 uur 30 minute. Maak ‘n pasta van die koekmeel en water en voeg dit by die potte. Prut nog 15 minute tot die sous lekker dik is.

Kors:
Sif die droë bestanddele in twee afsonderlike groot mengbakke. Vryf die botter met die vingerpunte in , klits die karringmelk, eier en melk saam en meng met die meel tot ‘n sagte deeg gevorm het. Plaas in die yskas vir 1 uur. Rol die twee stukke deeg 1cm dik uit. Skep die vleis in twee groot oondpanne en bedek met die deeg. Smeer geklitste eier oor die deeg. Bak die pasteie in voorverhitte oond by 200°C vir 25 minute. Lewer 25 porsies per pastei.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 842 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *