‘n Maklike Tuisgemaakte Brood Resep – Net Vyf Bestanddele

Bestanddele
2 koppies warm water
2/3 koppie heuning
1 3/4 Eetlepels Aktiewe Droë Gis
1 1/2 Teelepels Sout
6 koppies Brood Meel

Metode
Klits warm water en heuning bymekaar in ‘n groot mengbak en roer tot heuning opgelos word.
Voeg gis by en bedek met ‘n doek.
Na ongeveer 10-20 minute moet jou mengsel goed geskuim wees.
Meng jou sout in en voeg die broodmeel een koppie op slag by.
(Gebruik die whisk vir die eerste drie koppies en skakel dan na ‘n houtlepel of silikoon spatel vir die laaste drie koppies.)
Voeg ‘n bietjie ekstra meel by jou hande en knie die deeg, sowat 5 minute.
(Knie die deeg direk in die groot mengbak. Dit hou jou toonbank skoon.)
Plaas gekniede deeg in ‘n groot gesmeerde bak en bedek met doek.
Na ‘n uur behoort jou deeg aansienlik uitgerys wees..
Keer die deeg uit vir ‘n en knie af.
Verdeel die deeg in twee liggies gesmeerde broodpanne en bedek weer met jou doek.
Bak die deeg vir 30 minute in ‘n voorverhitte oond op 160C vir 30-35 minute.
Baie brood resepte bak teen 175C
160C werk beter as jy heuning gebruik.

Bron en foto: allrecipes.com

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,359 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *