AARTAPPEL EN ANSJOVIS GRATIN

Okkie Jansen van Vuuren

Bestanddele
300ml vars room
4 knoffelhuisies, gekneus
15ml gekapte vars pietersielie
5ml gekapte vars tiemie
4 ansjovis filette, fyn gekap
knypie witpeper
700g aartappels, geskil en in baie dun skywe gesny
200ml gerasperde cheddarkaas

Metpde
Voorverhit die oond tot 180C. Smeer ‘n oondpan van 18cm deeglik. Meng die room, knoffel, tiemie, pietersielie, ansjovis en witpeper goed in ‘n groot mengbak. Voeg die aartappelskyfies by en meng sodat die aartappels goed met die roommengsel bedek is. Keer dit uit in die voorbereide pan en maak die oppervlak gelyk. Bedek met tinfoelie en bak 40 minute of tot die aartappels sag is. Haal die tinfoelie af, sprinkel die kaas oor en bak nog 15-20 minute tot die kaas gesmelt het en bruin is. Laat sowat 10 minute rus en bedien.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 163 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *