Joghurt Marinade Vir Hoender

Yogurt marinade

Bestanddele
600 ml Joghurt (enige geur)
1 medium ui – fyn gekap
1 huisie knoffel – gekneus
25 ml suurlemoensap
sout + peper na smaak

Metode:
Plaas alle bestanddele in ‘n fles en skud goed tot deur gemeng.
Prik hoender met ‘n vurk en plaas in ‘n bak en giet marinade oor.
Marineer 8 ure of oornag in yskas – dra draai gereeld om.
Braai oor lae hitte kole of in die oond.

Wenk:
As die res van die marinade verhit gaan word om saam met die vleis voorgesit te word, onthou dat joghurt maklik skif op ‘n hoë hitte.
Roer ‘n bietjie mielieblom (5 ml) n die mengsel.
Die joghurt marinade kan ook vir bees en skaap gebruik word.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 520 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *