Gemmer pot poeding

½ koppie appelkooskonfyt
½ koppie margarien
½ koppie melk
2 teelepels koeksoda
1½ koppie koekmeelblom
1 teelepel fyn kaneel
1 teelepel fyn gemmer
½ teelepel sout


Stroop
4 koppies water
1 koppie suiker
1 teelepel fyn kaneel
1 teelepel fyn gemmer


Kook die konfyt en margarien saam.

Los die koeksoda op in die melk en gooi by.

Verwyder van hitte. Roer koekmeelblom, kaneel, gemmer en sout geleidelik by.

Maak die stroop in ‘n kastrol aan en verhit tot dit begin kook.

Skep lepels vol van die deegmengsel in die kokende stroop.

Sit die kastrol se deksel op. Kook stadig op ‘n lae hitte tot deeg gaar en stroop lekker dik is.

Bedien saam met roomys of vla.

 

Resep: Bloubakkie

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3,966 times, 11 visits today)
Advertisements

One thought on “Gemmer pot poeding”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *