KAAS & UIEPASTEI:

Anna Eksteen

KORS:
25ml margarien                                                              
1 eier, geklits
250ml volkoringmeel
5ml bakpoeier
3ml sout

VULSEL:
12.5ml olie
2 middelslag uie, gekap
500ml gekapte grauie
12.5ml sampioensoppoeier
5ml sout    
varsgemaalde swartpeper na smaak
knippie rooipeper       
375ml gerasperde kaas
1 eier
250ml afgeroomde melk

KORS:

Smelt die margarien en klits dit en die eier saam. Sif die droë bestanddele saam en voeg die eiermengsel daarby. Meng dit tot ‘n sagte deeg. Voeg bietjie water daarby indien nodig. Verdeel die deeg in twee dele en voer ‘n gesmeerde tertbord met die een helte van die deeg. Druk dit vas met die vingers. Hou die ander helfte eenkant.

VULSEL:

Verhit die olie en soteer die uie totdat dit sag en deurskynend is. Verdeel die uie in twee dele. Soteer die grasuie ongeveer 5 minute lank. Meng die een helfte uie, die grasuie en die soppoeier, sout en peper en 250ml van die kaas. Klits die eier en melk saam en voeg by die kaasmengsel.  Skep die vulsel in die voorbereide kors. Rol die res van die deeg uit in ‘n sirkel met dieselfde deursnee as die tertbord en bedek die vulsel daarmee. Vorm die rande netjies en sny ‘n kruis in die middel. Bak die pastei ongeveer 20 minute lank in ‘n voorverhitte oond by 190C. Haal uit die oond, versprei die res van die uie egalig bo-op en strooi die res van die kaas oor. Bak dit nog 10-15 minute lank.

Lewer 6 porsies.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 177 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *