KERRIEBOTTER HOENDER:

Anna Eksteen

Bestanddele
8 hoenderdye, vel verwyder
sap van een suurlemoen
15ml masala
sout en vars gemaalde swartpeper
60ml olie
2 uie, in dun skywe gesny
1 soetrissie, in repies gesny
10 ml komynsaad
10ml vinkel
4 kardemomsade
2 stukke pypkaneel
4 vet knoffelhuisies, gekneus
1×2.5cm vars gemmer, fyngekap
5ml borrie
2 suurlemoen- of lourierblare
2 groen brandrissies, fyngekap
6-8 vars, ryp tamaties
45ml tamatiepasta
50ml botter
vars koljander vir garnering

Metode
Vryf suurlemoensap oor hoenderdye. Sprinkel masala oor hoenderdye en geur na smaak met sout en vars gemaalde swartpeper. Bedek en laat eenkant staan vir 30 minute. Verhit helfte van olie in ‘n kastrol en braai hoenderdye aan albei kante tot liggies verbruin. Verwyder hoender en hou eenkant. Verhit oorblywende olie in dieselfde kastrol en soteer ui en soetrissies oorl lae hitte tot baie sag. Voeg komynsaad, vinkel, kardemomsade, pypkaneel, knoffel, gemmer, borrie, suurlemoen blare en brandrissies by. Roerbraai om geure te laat ontwikkel. Sny ‘n kruisie deur die skil van die tamaties grof. Voeg by uie en soetrissies in kastrol saam met tamatiepasta. Bring tot kookpunt en prut vir 10 minute. Plaas hoender terug in kastrol en bring tot kookpunt. Prut vir sowat 35- 40 minute stadig totdat vleis sag is en amper van die bene wil afval. Roer botter by.  Proe en geur. Indien nodig kan ‘n bietjie bruinsuiker bygevoeg word. Sprinkel koljanderblare oor net voordat gereg voorgesit word.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 315 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *