LEMOEN-EN-SUURLEMOEN-STROOP

Anna Eksteen

Bestanddele
8 sappie lemoene 
4 sappige suurlemoene
1.5liter kookwater
1.2kg wit suiker
15ml wynsteen of sitroensuur

Metode
Rasper net die oranje en geel buiteskil vandie lemoene en suurlemoene dun af. Moet nie die albedo ook rasper nie aangesien dit die stroop bitter sal laat smaak. Druk die sap van die lemoene en suurlemoene uit en voeg dit by die gerasperde skil. Voeg die res van die bestanddele by en roer tot die suiker opgelos is. Verhit die mengsel tot kookpunt en kook dit vir 5 minute lank. Laa die stroop afkoel, syg dit deur en bottel en verseël dit.

OM TE SKINK:
Skink dit in lang glase, na smaak verdun met soda of yswater, met ‘n paar ysblokkies.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 561 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *