Korslose gebakte kaaskoek (Diabeties)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(12 – 16 PORSIES)
•    500 g laevet-roomkaas
•    750 ml ricotta-kaas
•    250 ml suurroom
•    250 ml gewone jogurt
•    300 ml suiker plaasvervanger
•    125 ml laevet-margarien
•    45 ml koekmeel
•    45 ml mielieblom
•    4 eiers, geklits
•    30 ml suurlemoensap
•    5 ml vanieljegeursel

Bolaag
•    suikervrye aarbei konfyt
•    vars aarbeie

Verhit oond tot 160 ºC.
Spuit ’n 24 cm-losboom koekpan met kleefwerende kossproei.
Meng roomkaas, ricotta-kaas, suurroom, jogurt, suiker plaasvervanger, margarien, meel, mielieblom en eiers tot goed gemeng.
Roer die suurlemoensap en geursel by. Gooi in voorbereide pan. Bak vir 70 – 75 minute tot geset.
Skakel oond af, maak deur oop en laat kaaskoek minstens 1 uur lank in die oond staan.
Verkoel in yskas.
Bolaag Smeer konfyt bo-oor en versier met vars aarbeie.

KOMMENTAAR
Die GI van die kaaskoek is laag en omdat dit nie die tipiese krummel- of gebakte kors bevat nie, is die koolhidraat-inhoud van die gereg ook laer.
Weens die bestanddele wat vir ’n tipiese gebakte kaaskoek gebruik word, is die vet-inhoud hoog.
–  (resep en foto)  Hilda Lategan

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 787 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *