OUTYDSE ASYNPOEDING

Anna Eksteen

SOUS Bestanddele
500ml water
500ml suiker
125ml asyn

DEEG Bestanddele
30ml botter
125ml strooisuiker
2 eiers
375ml koekmeelblom
5ml koeksoda
10ml gemmer
1ml sout
2ml neutmuskaat
30ml appelkooskonfyt

Metode
Verhit die bestanddele vir die sous saam tot kookpunt. Laat prut vir 5 minute en laat afkoel. Voorverhit die oond tot 180C en smeer ‘n oondbak met botter. Verroom die botter en suiker tot lig en romerig. Klits die eiers een vir een by. Sif die droë bestanddele saam en roer dit by. Roer die appelkooskonfyt by tot goed gemeng. Skep in die gesmeerde bak en giet die afgekoelde sous bo-oor. Bak vir 30-40 minute tot goudbruin. Sit voor met vla of roomys. Bedien 6 mense.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 272 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *