MA SE LEKKER HOENDER:

Anna Eksteen

Bestanddele
2 hoenders

MARINADE:
175ml sonneblomolie
125ml blatjang
125ml HP sous
125ml tamatiesous
125ml Worcestersous
50ml Aromat
25ml knoffelsout
20ml braaivleisspeserye
20ml borrie
5ml piri-piripoeier
5ml gemengde kruie
1 knoffelhuisie (geskil en gekneus)

Metode
Maak die hoenders skoon, sny in porsies en was dit af in koue water. Droog die porsies af met kombuispapier. Meng die bestanddele vir die marinade. Gebruik ‘n bak met ‘n deksel wat goed kan verseël. Pak die hoenderstukke daarin en bedek elke laag met marinade. Sit die deksel op, plaas in yskas en laat die porsies ongeveer 12 uur marineer. Draai dit twee keer in die tyd om. Plaas die porsies met die marinade in ‘n enkele laag in ‘n groot oondpan. Bak dit ongeveer 3 uur lank by 100C, maar hou dit teen die end dop en stel die hitte laer as die marinade te bruin word.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 693 times, 4 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *