Bobotie Grootmaat

Jan van Niekerk

Lewer 48 porsies

Bestanddele
12 Sny witbrood
300 ml Melk
1,5 kg Uie, fyn gekap
50 ml Sonneblomolie
100 g Matige Kerrie
160 ml Borrie
200 ml Druiweasyn
350 g Appelkooskonfyt
6 kg Beesmaalvleis
30 ml Sout
5 ml Varsgemaaalde swartpeper
16 Eiers
1,5 l Melk
15 Lourierblare

Metode:
Week die brood in melk. Soteer die uie in die olie tot deurskynend. Voeg die kerrie en borrie by en braai vir 3 minute. Voeg die asyn en konfyt by en prut vir 2 minute. Laat afkoel. Druk die melk liggies uit die brood en maak die brood fyn. Meng die maalvleis, kerriemengsel, brood en geurmiddels liggies met 2 vurke. Skep die vleismengsels in oondbakke, klits die eiers, melk asook melk wat uit brood gedruk is, saam. Rol die lourierblare op en druk in die panne. Giet die eiermengsel oor die vleis en bak in voorverhitte oond by 180°C vir 40 minute. Bedien met geelrys en rosyntjies. Lewer 48 porsies.

Vir 50 porsies geelrys benodig jy:
2 kg Rou rys
180 g Pitlose rosyntjies
20 ml Sout

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 356 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *