Gemarineerde Skaapboud In Karringmelk & Portsous.

Lynette Muller

Mense sal sê ‘n kerfees-ete is nie volmaak sonder ‘n lekker sagte skaapboud nie. Jy gaan een skaapboud benodig vir hierdie resep.

Karringmelkmarinade:
250ml karringmelk,
125ml olyfolie,
1 medium ui fyngekap,
4 knoffelhuisies fyngedruk,
1 e gekapte vars kruie,
2-3 teelepels mosterdpoeier,
2 eetlepel suurlemoensap
sout en peper na smaak.

Sous:
5 teelepels gekapte vars pietersielie,
1 eetlepel aangemaakte mosterdpoeier,
50ml kweperjellie of fyn appelkooskonfyt,
50ml port,
125ml room,
2-3 teelepels koekmeelblom

Metode:
Plaas die skaapboud in ‘n vlekvrye staal of glashouer.

Marinade:
Meng al die bestandele van die marinade en giet bo oor, laat vir een tot twee dae in marinade staan en draai gereeld om. Voorverhit die oond tot 160°C. Plaas boud in oondbraaipan. Gooi klein bietjie warm water in pan. Bedek met foelie en bak 40 minute vir elke 500 gram plus ‘n ekstra 40 minute. Maak die boud die laaste 30 minute oop om bruin te braai.

Sous:
Voeg ‘n bietjie water by die panvette in die oondpan en kook tot los. Voeg die res van die sousbestanddele behalwe die meel by en laat effens afkoel. Verdik sous met meel wat aangemaak is. Laat net weer goed kook en voeg by sous. Sit sous saam met boudvleis voor.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 658 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *