SJOKOLADE-HAWERMOUTKOEKIES

Rika Theron

Bestanddele:
125 g botter
125 g bruismeel
125 g bruinsuiker
125 g hawermout
1/2 t koeksoda
1 e gouestroop
12 g melksjokolade
sout.

Metode:
Verhit oond (180°C). Smeer 2 bakplate liggies met botter. Meng meel, suiker, hawermout, sout en koeksoda in ‘n groot bak. Plaas eenkant. Smelt botter en stroop. Voeg by droë bestanddele en meng goed. Verdeel deeg in 16 stukke en rol elkeen in ‘n balletjie. Pak op bakplate met ‘n bietjie spasie tussen-in en druk effens plat. Bak 15 – 18 minute tot goudkleurig. Laat 3 minute afkoel en plaas op draadrak om heeltemal af te koel. Smelt sjokolade. Verf elke koekie bo en onder daarmee (slegs helfte van koekie) of drup sjokolade oor. Plaas op draadrak en laat sjokolade set. Hou ‘n week lank in ‘n lugdigte houer.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 162 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *