PERSKEPOEDING

Anna Eksteen

Bestanddele
500ml koekmeelblom
2ml bakpoeier
knippie sout
250ml witsuiker
25ml botter
12 ingemaakte perskehalwes
5ml fyn kaneel
250ml suurroom
2 eiergele

Metode
Voorverhit oond tot 180C. Smeer ‘n vlak oondskottel met botter. Sif koekmeelblom, bakpoeier, sout en 25ml suiker saam. Vryf die botter in die mengsel (lyk soos brood krummels). Pak krummels in ‘n laag op die boom en langs die kante. Rangskik die perskes mooi daarop, gooi die res van die witsuiker gemeng met die kaneel oor.Bak 15 minute en gooi dan die suurroom gemeng met die eiergele oor. Bak 30 minute. Bedien warm of lou met ‘n dun vla.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 143 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *