SUURLEMOENSKUIMPOEDING

Anna Eksteen
Die nagereg-weergawe van suurlemoenmeringuetert.

Bestanddele
500ml melk
50ml vlapoeier
50ml kondensmelk of strooisuiker                                 
5ml suurlemoen, gerasperde skil en sap
1 pakkie tennisbeskuitjies, fyngedruk                           
4 groot eierwitte
250g strooisuiker

Metode
Voorverhit die oond tot 200C. Meng 50 ml melk met die vlapoeier in ’n klein beker. Verhit die res van die melk tot dit net begin kook. Gooi die vlamengsel daarby en roer tot dit verdik. Haal van die plaat af en roer die kondensmelk en die suurlemoenskil en -sap daarby in. Sprinkel die fyngedrukte koekies oor die bodem van ’n gesmeerde oondvaste bak of individuele bakkies. Skep die vlamengsel oor die koekiekors. Klop die eierwitte tot stywe punte vorm. Voeg die strooisuiker bietjies-bietjies by en klop goed ná elke byvoeging. Klop dit tot styf en skep dit bo-op die vla. Bak vir 15 tot 20 minute in ’n voorverhitte oond tot goudbruin. Lewer 6 porsies.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 84 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *