KARAMELPOEDING

Anna Eksteen

BESLAG
500ml koekmeel
10ml bakpoeier
2ml sout
250ml suiker
60ml appelkooskonfyt
2 eiers
10ml koeksoda opgelos in 45ml asyn
500ml melk

STROOP
500ml suiker
500ml melk
15ml vanieljegeursel
250ml water
125ml botter

Metode
Voorverhit die oond tot 200C en smeer ’n oondbak met botter. Sif die meel, bakpoeier en sout saam. In ’n ander bak, klits die suiker appelkooskonfyt en eiers baie goed saam tot lig en dik (dit neem ongeveer 10 minute) en vou dit om die beurt met die melk en asynmengsel by die droë bestanddele in. Giet in die voorbereide oondbak en bak vir ongeveer 45 minute tot goudbruin en gaar. Terwyl die poeding bak, berei die stroop: Verhit alles saam oor lae hitte tot die suiker gesmelt is. Bring tot kookpunt en prut vir 5-7 minute. Giet die kokende stroop oor die poeding sodra dit uit die oond kom. Laat staan vir 15-20 minute en sit voor met roomys, room of vla. Bedien 8-10 porsies.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 61 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *