LAMRIB BREDIE

Woumarie

Bestanddele
20 ml olie
1,2 kg lamsrib, in stukke gesny
Sout en varsgemaalde swartpeper
Sap en skil van een suurlemoen
100 g preie, grof gekap
1 knoffelhuisie, grof gekap
15 ml matige kerriepoeier
Handvol pietersielie, grof gekap
400 ml groente- of vleisaftreksel
30 ml droë sjerrie
4 groot aartappels, geskil

METODE:
Verhit die olie in ’n diep kastrol en braai die lamsrib oor hoë hitte tot goudbruin. Geur met sout, peper, sap en skil van suurlemoen. Skep die vleis uit en hou eenkant. Braai die preie en knoffel in dieselfde kastrol vir ’n paar minute. Roer die kerriepoeier by en braai tot geurig. Skep die vleis terug, gevolg deur die pietersielie, aftreksel en sjerrie. Bring die bredie tot kookpunt en geur na smaak. Sny die aartappels in stukke en sit dit by die bredie. Prut vir sowat 40 minute of tot gaar en sag. Genoeg vir vier tot ses mense.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 249 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *