PYNAPPELPOEDING

Anna Eksteen

Dié poeding vorm ‘n romerige laag onder-in en koek bo-op. Bedien met vla wat gemaak is van klappermelk. Dit gee die poeding ‘n egte tropiese geur.

Bestanddele
80ml bruismeel
2ml sout
125ml strooisuiker
2 eiers, geskei
125ml melk
15ml suurlemoensap
100ml fyn pynappel
80ml pynappelsap

Metode
Voorverhit die oond tot 180C en smeer ‘n oondbak van 22 cm met botter. Sif die meel, sout en strooisuiker saam. Klits die eiergele saam met die res van die bestanddele tot gemeng en voeg by die droë bestanddele. Klits tot gemeng. Klits die eierwitte tot sagte punte vorm en vou in. Giet in die gesmeerde bak en plaas in ‘n groter oondbak wat half vol water gemaak is. Bak vir 45 minute tot goudbruin. Genoeg vir 4-6 mense.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 39 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *