MOUSAKA

Woumarie

Bestanddele
1 Groot ui, gekap
37,5 ml ( 3 e ) margarien of olie
500 g gemaalde vleis
125 ml ( ½ k ) meelblom
25 ml ( 2 e ) tamatiepasta
10 ml ( 2 t ) suiker
125 ml ( ½ k ) kouewater
10 ml ( 2 t ) gekapte pieterselie
Sout en peper na maak
1 middelmatige eiervrug
25 ml ( 2 e ) olie
375 ml ( 1 ½ k ) melk
5 ml ( 1 t ) suurlemoensap
1 eier
250 ml ( 1 k ) gerasperde skerp cheddarkaas

METODE:
Braai die ui in 12,5 ml ( 1 e ) margarien in `n kastrol tot dit deurskynend is. Voeg die vleis by, roer en braai omtrent 5 minute lank.
Roer 12,5 tot 25 ml ( 1 tot 2 e ) meelblom daarby en kook dit nog 2 minute lank. Meng die tamatiepasta, suiker en water en roer dit by die vleis. Geur met sout en peper na smaak. Sit die deksel op en kook dit 15 min. lank stadig. Skil en sny die eiervrug in skywe of blokkies en braai dit 10 min. lank in die warm olie. Sit die vleis en eiervrug in lae in `n kasserol.

Maak `n witsous van die orige meel, margarien en melk en geur dit met sout en peper na smaak. Voeg die suurlemoensap en 187 ml ( ¾ k ) gerasperde kaas daarby. Klits die eier en roer dit ook by. Gooi die kaassous oor die vleis en strooi die orige kaas daaroor.
Bak dit 30 tot 35 min. lank by 180 C ( 350 F ) tot dit mooi bruin is bo-op.

NOTA: Die eiervrug kan met skyfies aartappel vervang word.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 34 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *