Sagopoeding ~ Grootmaat

Jan van Niekerk
Lewer 50 porsies

Bestanddele
8 Koppies sago
6 Kaneelstokkies
7 ½ Liter melk
900g Suiker
30 ml Sout
225 ml Botter
18 Eiergele, geklits
450 ml Appelkooskonfyt
50 Eierwitte
1 kg Suiker

Metode:
Spoel die sago af. Voeg die kaneelstokkies en sago by die melk en verhit stadig. Kook oor lae hitte totdat die sago deurskynend is. Voeg 100 g suiker, sout en botter by. Meng goed. Verwyder die kaneelstok. Voeg die geklitste eiergele by. Skep die mengsel in ’n oondbak en stip die appelkooskonfyt oor. Klits die eierwitte styf en voeg die 120 g suiker lepel vir lepel by. Skep die meringue bo-op die sagomengsel en bak vir 20-25 minute teen 180 °C. Sit warm of koud voor. Jy kan die vulsel van die sagopoeding die vorige dag maak, hou in die yskas en sit die meringue die volgende dag bo-op en dan in die oond. Lewer 50 porsies.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 457 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *