FANTA VANILJIEKOEKIES

Lynette Muller

Bestamddele
400 g koekmengsel
1 eier
60 ml botter / margarien, gesmelt
80 ml Fanta lemoen (soda koeldrank- die met die gas in)
Voorverhit die oond tot 180 °C.

Metode
Klits die eier saam met die gesmelte margarien en Fanta. Meng dit in ‘n groot mengbak met die koekmengsel. Skep eetlepelsvol op ‘n gesmeerde bakplaat, ongeveer 4 cm van mekaar af. Bak vir ongeveer 15 minute. Die koekies sal sag bly in die middel

Koekmengsel
https://af.hiloved.com/tuisgemaakte-koekmengsel/

Wat jy benodig
7 1/2 koppies meel (gesif)
1 eetlepel sout
4 1/2 koppies suiker
2 eetlepels bakpoeier
3/4 koppie botter (koud)

Hoe om dit te maak
In ‘n baie groot bak kombineer meel, sout, suiker en bakpoeier en meng goed om te meng. Sny die botter in klein stukkies en plaas in die voedselverwerkersbak saam met 2 koppies meelmengsel. Bedek en verwerk totdat die mengsel baie fyn is. Maak seker dat die botter heeltemal eweredig in die meelmengsel versprei is. As dit nie die geval is nie, sal u koeke ongelyke tekstuur hê en elkeen sal anders vertoon.

Keer terug met die oorblywende meelmengsel en meng goed met ‘n draadklitser.

Verdeel die koekmengsel in drie gelyke gedeeltes (sowat 4 koppies elk) deur die mengsel liggies in maatbolletjies te skop en met die agterkant van ‘n mes af te gelyk.

Plaas elke porsie in ‘n vierkante glasbottel of ‘n swaar regs-ritssluit-plastieksakkie. Bedek deeglik en stoor in die yskas vir tot ‘n maand, of in die vrieskas vir tot 3 maande. Elke deel van die koekmengsel sal twee 8 “koeke of een 13×9” koek maak.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 142 times, 1 visits today)
Advertisements

2 thoughts on “FANTA VANILJIEKOEKIES”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *