Gebakte Appels met Kaneel ~ Grootmaat

Jan van Niekerk
Lewer 50 porsies

Bestanddele
50 Granny Smith appels
280 ml Gekapte pakaneute
260 ml Bruinsuiker
250 ml Pitloserosyne of sultanas
125 ml Suurlemoensap
50 kaneelstokkies
25 Teelepels Botter

Metode:
Sny die bopunt van elke appel af en ontkern die appels, maar hou hulle heel aan die onderkant. Vul die holtes met neute, bruinsuiker en sultanas. Sprinkel suurlemoensap oor elkeen en sit ‘n ½ teelepel botter bo-op elke appel. Druk ‘n kaneelstokkie van bo in elke appel. Rangskik die appels in ‘n groot oondpan of twee panne as jou oond nie so groot is nie. Vul die pan tot 1 cm met water en plaas in voorverhitte oond by 180°C en bak vir 25 minute. Sit die appels met warm vla voor. Lewer 50 porsies

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 120 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *