Perfekte gekookte eiers

Frik

Bestanddele
Eiers soos benodig
Ys

Metode Kook
Gooi genoeg water in die pot, om die eiers te bedek. Sit water op die stoof en kook. Sodra die water kook, plaas die eiers versigtig een vir een in die water. Kook nou so 12 minute. Gooi water in ‘n bak met baie ys. Na die kooktyd skep die eirs uit die pot en plaas in yswater vir sowat 5 minute.

Metode Dop
Plaas nou ‘n kerf bord op die kas. Neem een eier in joou hand en kapp liggies teen die kerfbord. Maak jou hand oop en plaas die eiers onder jou handpalm en rol liggies vorentoe en agtertoe. Die dop sal kraak. Trek nou die dop af, en siedaar die eier s perfek gekook en afgeskil.

Hoekom
Indien jy ‘n eier in ‘n pot water sit en dan die plaat aansit sit die eier uit. Die wit gaan sit aan die dop vas. Wanneer jy egter die eier in warm water sit trek die wit weg van die dop af.

Roer die eiers liggies met ‘n houtlepel sodat die gel mooi perfek in die middel gaan lê.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 263 times, 2 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *