Varktjop Pot

Idees

Bestanddele
4 varktjops
Mexikaanse of vleis-speserye
sonneblomolie
250 ml rys
500 ml hoenderaftreksel
1 blik gekapte tamatie met soetrissie en rissie (of tamatie-en-ui)
1 blik heel soetmieliepitte, gedreineer
1 blik nierbone of gemengde bone, gedreineer
vars koljander, om voor te sit

METODE:
Geur die tjops aan albei kante met die speserye. Verhit ’n kastrol en gooi ’n bietjie olie by. Verbruin die tjops aan albei kante en skep dit uit. Gooi die rys in die kastrol en bedek dit met die aftreksel. Voeg die blik tamaties by en verhit dit tot kookpunt. Prut vir vyf minute met die deksel op. Roer die soetmielies en boontjies by, roer goed en sit die tjops bo-op die mengsel. Prut vir 10 minute met die deksel op, of tot die rys sag en die tjops gaar is. Sit voor met vars koljanderblare as garnering.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 48 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *