Patti Pan Slaai

Rina

Betsanddele
300 g geel of groen vlapampoentjies
30 ml vars gekapte basilie of pietersielie
60 ml heuningmosterd-slaaisous
200 g kersie tamaties
gerasperde skil van 1 suurlemoen
gegeurde seesout
vars gemaalde swartpeper
vars kruie om te garneer

Heuning Slaaisous
100ml heuning
60ml suurlemoensap
50ml lemoensap
1 lemoen se skil (fyn gerasper)
45ml sonneblomolie
20ml wit wynasyn
5ml mosterdpoeier
knippie sout
knippie vars gemaalde swartpeper

Gooi al die bestanddele in ‘n glasflessie van minstens 275 ml. Verseël die flessie en skud deeglik. Bêre in ‘n yskas.

Metode
Sny die vlapampoentjies in agstes. Meng die kruie met die slaaisous. Gooi die slaaisous oor die vlapampoentjies en laat staan sowat 35 minute. Sny die tamaties middeldeur en rangskik op 4 mediumgroot borde. Strooi gerasperde suurlemoen skil oor die tamaties en sprinkel sout en swartpeper oor. Stapel vla pampoentjiestukkies in die middel van elke bord, garneer met vars kruie en sit voor.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 135 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *