Vrugte en Groente Slaai

Rina
Dit lewer 6 porsies

Bestanddele
sowat 1 kg klein patats
½x 440 g blik pynappelstukke, gedreineer, maar behou 60ml van die pynappelsap
125ml okkerneute, grofgekap
½ groen soetrissie, ontpit en gekap

Slaaisous:
5 ml gerasperde suurlemoenskil
60 ml gedreineerde pynappelsap
30 ml olie
varsgemaalde swartpeper

Metode
Was en skrop die patats, maar moenie skil nie. Sny die patats in 2 cm dik skywe en kook dit in soutwater tot sag, maar effens ferm, sowat 10-15 minute. Dreineer en sny die patats in eetbare porsies. Plaas die gaar patats, pynappelstukke, okkerneute en groen soetrissie in ‘n glas slaaibak en meng liggies. Meng al die bestanddele vir die slaaisous saam en giet oor die slaai. Sit die slaai warm of koud voor.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 100 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *