Rosyntjiebrood – Die Vinnige Manier.

Bestanddele
240 g (430 ml) koekmeel
15 ml bakpoeier
2 ml sout
80 g (100 ml) suiker
100 g (110 ml) botter
150 g pitlose rosyntjies
1 eier
150 ml melk

Metode.
Verhit oond tot 190 ˚C. Sif meel, bakpoeier, sout en suiker saam. Vryf botter in meelmengsel in tot dit soos broodkrummels lyk. Voeg rosyntjies by. Klits eier en melk en roer by droë bestanddele tot ‘n sagte deeg vorm. Plaas in gesmeerde broodpan van sowat 20 x 10 cm. Bak in warm oond vir 30 – 35 minute. Toets met ‘n dun pennetjie om seker te maak die brood is gaar.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,340 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *