Maklikke Hoendersop

Lynette Muller

Bestanddele
5 stukkies hoender sonder vel en been
500 ml bevrore groente – vooraf gekook
3e botter
30ml mielieblom
750ml melk
2 blokkies hoendergeur
250ml hoender sonder vel en been
bietjie olie

Metode
Sny die hoender in blokkies. Gooi bietjie olie en botter onder-in verhitte pan. Braai die stukkies hoender in die olie en botter en hou eenkant. Braai die groente in die botter in ‘n kastrol.
Voeg ‘n klein bietjie van die melk by die mielieblom in ‘n aparte bakkie en meng saam sodat daar geen klonte is nie. Voeg die res van die melk by die groente in die kastrol en hou aan roer.
Breek die hoendergeurblokkies in fyn stukkies by die melk en groente en hou aan roer. Voeg die mielieblom en melk by en roer, sodat die mengsel kan verdik. Voeg die gebraaide hoender by die melkmengsel – hou aan met roer.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3,165 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *